Om oss

Den Hellige Bebudelsen

Menigheten ble opprettet i 2018 og er en liten internasjonal misjonsmenighet. Hovedspråket vårt er Norsk og vår historie og røtter hører hjemme i Erkestiftet for Russisk Ortodokse kirker i Vest Europa, et bispedømme med en viktig historie for ortodokse kristne i vesten. Dette er også det første ortodokse bispedømmet med tilstedeværelse i Norge i moderne tid.  På grunn av omstruktureringer i det Ekumeniske Patriarkatet i Konstantinopel som menigheten tilhører, ble menigheten i mars 2019 formelt sett overført til Metropolitt Cleopas av hele Skandinavia med hovedsete i Stockholm.

Menighetens prest er fader Theodor Svane. Fader Theodor er feltprest i Forsvaret, utdannet ved St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary i New York og var assisterende prest i St. Seraphim Orthodox Cathedral utenfor San Francisco før han og familien kom tilbake til Bergen og Norge i 2017.

Medlemskap

Ortodokse kristne i området i og rundt Bergen kan søke om medlemskap i menigheten ved bruk av dette skjemaet. Forsendelsen kan sendes på nettet via kryptert medium eller via post. Ta kontakt. Husk at en kan ikke være medlem i mer enn en menighet/kirkesamfunn samtidig. Andre kristne som ønsker å bli tatt opp i menigheten må gå gjennom katekese og innføring i Den ortodokse kirkes tro. Ta kontakt ved spørsmål.

Kirkebygg konto

For tiden leier vi menighetsbygg, men ønsker oss på sikt et eget bygg . Vi har nå opprettet en byggekonto hos Fana Sparebank merket «kirkebygg». Vi er takknemlig for alle gaver, store og små som går mot dette formålet:

Kirkebygg konto hos Fana Sparebank: 3411.43.80956

Gaver, tiende og økonomisk støtte:

Bank konto generelle gaver og tiende: 3411 42 27805
Vipps: 543047 (Vipps tar 1,75%)

org. nr. 921 227 523

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close